100-vuotias talo entistä ehompana vuoden 2012 sisäpihan puoleisen julkisivuremontin jälkeen. Talon ylimmässä kerroksessa sijatsee legendaarinen ateljee.

Legendaarinen ateljee

Taloyhtiön historiaa on vuosien varrella leimannut ylimmässä kerroksessa oleva ateljee, joka on toteutettu jo heti rakennusvaiheessa 1913.

Talon perustajajäsen Jalo Sihtola oli paitsi insinööri, mesenaatti, niin suuri taiteen kerääjä. Hänen kokoelmaansa kuului yli 1200 taideteosta.

Taloyhtiön 90-vuotisjuhlassa paljastettiin A-portaan sisäänkäynnissä Jalo Sihtolan muistolaatta ja samaan aikaan Ateneumissa oli Sihtolan keräämistä taidekokoelmista tehty erikoisnäyttely - Insinöörin rakkaus.

Legendaarinen ateljee oli taloyhtiön omistuksessa, kunnes se myytiin Wihurin rahastolle ja nyt se toimii taiteilijaresidenssina.

Vuonna 1991 kuollut taidemaalari Aimo Kanerva maalasi ateljeessa pisimmän ajan 38 vuotta.

Talon koko 100-vuoden historiiki ilmestyy painettuna 17.8.2013

90-vuotisjuhlissa Ateneumin silloinen johtaja Soili Sinisalo paljasti A-portaan sisäänkäynnissä Jalo Sihtolan muistolaatan. Ateneum oli juuri saanut Sihtolan yli 1200 taideteoksen kokoelmasta 800 taideteosta itselleen.

90-vuotisjuhlien aikana pidettiin myös avoimia ovia. Ateljeen isäntänä oli tuolloin Matti Kujasalo.

Kanervan tie ateljeesta kävi usein Ravintola Eliten kautta. Kaupunkilegendan mukaan eräällä reissulla Kanerva maksoi laskunsa piirroksella, josta syntyi Eliten korttimuotoinen laskupohja.

17. Elo, 2013

Toinenkin laatta

100-vuotisjuhlissa 17.8.2013 paljastetaan toinenkin laatta. D-rappu saa laatan, jossa Väinö Tannerin kerrotaan asuneen tässä talossa.