Kun olet pysähtynyt viideksi minuutiksi talon ulkopuolella on sinusta tullut turistiopas ilman vihreää virka-asua. Ainakin kerran sinulta on kysytty missä sijaitsee Rock Church.

Turismin ja tapahtumien kolmiodraama

Etu-Töölö on paraatipaikka monelle pääkaupungin tapahtumalle. Eduskuntatalon läheisyys vaikuttaa omalla seremonialaisella tavalla.

Kolmiossa Finlandiatalo, Temppeliaukion kirkko ja Kansallismuseo ja Musiikkitalo merkitsee, että alueella vaeltaa paljon kartalla ja eksyksissä olevia turisteja. Yhteisen kielen puututtua kerran olen jopa taluttanut vanhemman japanilaisen pariskunnan Temppeliaukion kirkolle.

Kampin keskuksen valmistuttua ja samaan aikaan Nervanderinkadun eteläpään sulkeminen rauhoitti merkittävästi katua, joka oli aiemmin ammattiautoilijoiden korvaava läpiajoreitti Mannerheimintielle.

Näiden erikoisominaisuuksien lisäksi Nerviksellä näkee, kuulee ja kokee normaalia kaupunkielämää niin hyvässä kuin  pahassakin.

Monelle lukittujen porttien takana, piilossa pysyvä korttelipiha avautuu vehreänä länteen. Kantakaupungissa on runsaasti kodikkaita korttelipihoja, jotka ovat vastakohtia katuviidakoille.

Valtiovierailun turvajärjestelyjä. Helikopterit saattavat usein valtiovieraita Eduskuntatalosta tai Presidentinlinnasta Munkkiniemen valtion vierastaloon.

Ostamasta vai myymään? Rekillinen vaatteita kulkee jokatapauksessa sujuvasti rypistymättä.

Linnanmäen jokavuotinen päättäjäisilotulitus on varma merkki kesärientojen hiipumisesta.

Vuoden 2012 Lux -tapahtuman vihreä laserkiila pyyhki Stadionintornin huipulta tammikuisina iltoina Etu-Töölön yli.

Puolustusvoimain lippupäivän Helsingin juhlaparaatin ylilento

Helsinkiläiset matkustavat myös ilmateitse, vaikkei matkaan pääsekään seutuliikenteen lipuilla ja niiden taksoilla.

Kolmenlaisia kaksipyöräisiä. Talon vieressä oleva Nervanderinpuisto on turisteille järjestettävien Helsingin pyöräretkien aloitus ja paluupaikka. Tuolloin kaksipyöräisten letkassa on jopa parikymmentä pyöräilijää.

Rauhallista vapunviettoa. Näille kulmille vappuhulinat ulottuvat tuskin koskaan. Mantalle voi hyvin kävellä 20 minuutissa, jos vappuna ylipäätään kaipaa hulinaa.

Kaunista ongelmakamaa - talviset, vaaralliset jääpuikot ja lumet ovat viimeisinä, parina runsaslumisena talvena saaneet kyytiä jopa pari kolmekin kartaa.

Jääpuiko kurkistaa jo ylimmän kerroksen ikkunasta.

Lumi putoaa ryminällä.

Liekö tämä helmikuussa 2013 otettu kuva symboloi samaan aikaan alkanutta kiinalaista käärmeenvuotta.

Todellinen taiteilija maalaa Nervanderinkadulla samaa maisemaa mikä näkyy ikkunastani Cygnaeuksenkadulle.